Velkommen

Her finner du alt du trenger å vite om tatoveringer, piercing, design, salonger og artister. Gjennom denne ultimate guiden vil du få bedre oversikt over hva du skal inn på og hva du bør tenke på før du kontakter en artist. Få gode tips til å finne gode tatoveringsdesign- og artister som du kan stole på. Det gjelder å finne en erfaren artist som kjenner til din stil. Tenk på hvor på kroppen du ønsker motivet, størrelse og farge. Ta deretter kontakt eller besøk ditt nærmeste studio. Ha en konsultasjon med din utvalgte artist og eventuelt bestille time. Tanker og planlegging bør gjøres på forhånd. slik at du ikke angrer på resultatet i ettertid. Ikke la frykten hindre deg i å få din drømme-tatovering eller piercing. En god og erfaren artist vil jobbe i ditt tempo, hvor du får pause når det trengs innimellom. Klarer du for eksempel ikke en hel tatovering på én gang, kan det deles opp i to økter.

Hvor er det vanlig å tatovere seg og hvor er det vanlig å ta piercing?

Områder det er vanlig å tatovere seg er på armer, bryst og rygg. Flere som først tatoverer seg, ønsker seg flere tatoveringer. Det blir nesten som en avhengighet å tatovere seg. Når det kommer til piercing så er de vanligste områdene å ta piercing i nese, øret, øyenbryn, lepper og navle. Det blir også tatt piercing i tunge, brystvorte og på intime områder. Aldersgrensen for piercinger er 16 år for alle typer utenom nippelpiericinger, som har en 18 års aldersgrense. Tatoveringer har en 18 års aldersgrense.

Gjør det vondt med piercing og tatoveringer?

Det er ganske individuelt om det gjør vondt å tatovere seg eller ta en piercing. Vi har alle ulike smerteterskler, da spesielt ulikt på ulike områder på kroppen. Mange vil si at det er en ubehagelig, men overkommelig smerte mot slutten av økten når huden er litt mer øm.